Online Registration
  • Registration for this event is now closed.
21
jan
2021
Eslöv
Gladan Gourmetspecilisterna
Bruksgatan 11B
Eslöv,  24138
Sweden

Välkomna till årets första lunchmöte tillsammans med Ulrika Arvidsson som blivit utsedd till årets skolsköterska i Sverige.

Anslut till mötet via: Join Microsoft Teams Meeting

 

 

Ulrika Arvidsson belönas med utmärkelsen Årets skolsköterska i Sverige.

 

 

Sprider kunskap om arbetet med hälsoskolan

I motiveringen till priset skriver Riksföreningen för skolsköterskor att Ulrika Arvidsson har över tio års erfarenhet som skolsköterska och är en kunnig och pålitlig kollega som är omtyckt av elever. Ytterligare en anledning är hennes arbete med en hälsoskola för nyanlända elever i Lund.

Syftet med hälsoskolan är att öka elevernas kunskap om sitt eget mående. Ungdomarna lär sig olika sätt att hantera sitt eget mående genom övningar och strategier.

Detta har Ulrika Arvidsson även pratat om på två internationella arenor, School nurses international i San Francisco 2017 samt Radicalisation Awareness Network (RAN), ett nätverk inom EU i Zagreb 2019. Hon har även delat sina erfarenheter via tidningen Skolhälsan och i The Journal of School Nursing.

 

Riksföreningen utser Årets skolsköterska

Riksföreningen för skolsköterskor utser varje år Årets skolsköterska. Syftet är att uppmärksamma skolsköterskor som är med och bidrar till utveckling av professionen, arbetar med hälsofrämjande och förebyggande insatser på individ- och gruppnivå eller implementerar ny kunskap och forskning i elevhälsans medicinska insats.

Årets skolsköterska utses av riksföreningens styrelse och uppmärksammas på den årliga kongressen där Riksföreningen även har sitt årsmöte.